top of page
Search

Hva er egentlig utålmodighet?

Utålmodighet er ofte et negativt ladet ord, spesielt i dagens samfunn hvor alt skulle skjedd i går. Mange bruker ordet utålmodighet, men vet du hva det egentlig betyr og hvilken følelse som ligger bak?Hva er tålmodighet?

For å forstå utålmodighet så er det vitkig å ha en klar definisjon av hva tålmodighet er.

Jeg pleide å tenke at tålmodighet var en dyd jeg ikke var interessert i å utvikle, det virket kjedelig og dødfødt. Jeg var vant til å høre at jeg aldri var tålmodig og at en så energisk person som meg ei heller aldri ville bli det.


Så mange kan kjenne seg igjen i følelsen av å vente på noe som aldri kommer, hvor man nesten kan bli litt irritert fordi det tar så lang tid. For små barn er det ofte før store begivenheter sånn som juleaften og bursdag, for voksne mennesker er det ofte når de vil ha noe de ikke har.


Typ en ny jobb, en kjæreste, et større hus, mer penger etc.

Det var ikke før jeg møtte min kjære veninne Belinda at jeg plutselig forstod kraften i tålmodighet.


Et annet ord for tålmodighet er tillit.

Tålmodighet er nemlig det å stole på at det jeg vil ha også vil ha meg, og at det faktisk kommer.


Det er ikke snakk om hvis, det er snakk om når. I mellom tiden så begynner jeg å forbrede meg på at det er her.


Et godt eksempel på dette er advent. Vi vet alle at adventstiden kommer før juleaften. Denne kjente ventetiden handler om forbredesler mer enn frykten for at juleaften ikke kommer.


Det handler ikke om hvis det skjer, det handler om når.


Utålmodighet representerer tvil:

Jeg definerer utålmodighet som en følelse som sier i fra om at noe er galt.


Det er en mangeltilstand fordi man så gjerne vil, men får det ikke til.


Med andre ord så kan man kjenne på at kommer det ikke nå, så kommer det ikke i det hele tatt.


Hvis ikke jeg møter kjæresten min ikveld så eksisterer han ikke,


hvis jeg ikke får denne jobben så er jeg ikke attraktiv på jobb markedet,


hvis ikke dette går akkurat sånn som jeg har planlagt, så kommer det aldri til å gå.


Utålmodighet kommer med en beskjed om tvil, det er noe du ikke er sikker på

.

Du tviler enten på kunnskapen din, evnene dine eller deg selv. Det er noe i utålmodigheten som sier at dette kan jeg ikke få fordi.....

En av de enkleste verktøyene å jobbe med er anerkjennelse, det å anerkjenne utålmodigheten for det den faktisk er. Det er ikke et nei, det er ikke at du ikke fortjener, det er en beskjed om at noe inni deg tviler. Tvil er følelsen som ligger bak utålmodighet. Tvil er ikke farlig og noe du kan jobbe med.


Det kan transformeres fra en følelse til en annen med spesifikke steg for deg. Dette er noe du kan gjøre på egen hånd eller med hjelp av andre.


Så husk at hvis du kjenner på utålmodighet så stop opp og kjenn etter hva utålmodigheten egentlig forteller deg

78 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page