top of page
Search

Lær deg å løse hjernes hemmeligheter:

Hva skjer med hjernen vår når vi lærer noe vi ikke forstår?

Visste du at når du leser noe du ikke helt forstår, prøver hjernen din å fylle inn de manglende hullene ved å gjøre antagelser?

Det betyr at den tar det den vet og prøver å gjette seg til resten. Legg merke til ordet "gjette".

La meg gi deg et eksempel:


På skolen var jeg aldri veldig flink i algebra, men når det var prøver, likte jeg alltid å gi det et forsøk uansett. Så hva gjorde jeg? Jo, jeg pleide å lage mine egne fremgangsmåter og regler.


Det var langt fra riktig, og når jeg fikk prøvene tilbake, var det ofte et stort rødt kryss ved siden av. Men det hadde gitt mening for meg da jeg gjorde utregningene. Hvorfor? Fordi jeg hadde gjettet. Hjernen min hadde forsøkt å fylle inn de manglende hullene med noe slags informasjon som kanskje kunne hjelpe meg på prøven.


Så hva har dette med deg og personlig livsmestring å gjøre?


Jo, når du prøver å lære noe du ikke helt forstår, og du ikke stopper opp for å sjekke om du har forstått det du for eksempel har lest, kan jeg garantere deg at hjernen din har fylt inn den manglende kunnskapen med noe annet.

Utfordringen med dette er at man ofte tror man gjør ting riktig, bare for å finne ut at du manglet informasjon for å gjøre det riktig.


Derfor er mitt beste tips som følger:

Hvis du kan lære det bort til andre, forteller du hjernen din at du forstår det du har lært. Hvis du kan praktisere det i eget liv, begynner du å få erfaring med det, og hvis du oppnår de resultatene du ønsker, vet du med 100% sikkerhet at du har forstått det du en gang lærte.


Husk at øvelse gjør mester.

3 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page