top of page
Search

Hvordan vet jeg hva som funker for meg?

Updated: 1 day ago

Hvordan identifisere det som passer for deg?


En av de vanligste fellene i personlig mestring eller endringsarbeid er å anta at det finnes en universell oppskrift som fungerer for alle. Uansett utfordring eller problem, er X løsningen for Y, og A alltid lik B.


Problemet med denne tilnærmingen er at den overser individuelle behov.


Hva mener jeg med individuelle behov?
Individuelle behov inkluderer din relasjon til din indre verden, hvordan du opplever livet og dets ulike stressfaktorer. 

Stress kan komme i mange former og påvirker oss alle på forskjellige måter. 

For eksempel kan intens kondisjonstrening være ideelt for Kari, mens Hanne foretrekker mer avslappende aktiviteter. Ikke fordi den ene treningsformen er feil, men fordi Karis og Hannes livssituasjoner involverer ulike stressfaktorer. 

Hanne kan være en travel småbarnsmor som trenger å slappe av i hverdagen, mens Kari kanskje har eldre barn som er mer selvstendige.


På bakgrunn av disse individuelle forskjellene vil tilnærmingen til trening være unik for hver person. Derfor er det viktig å bli kjent med seg selv fysisk, mentalt, emosjonelt og åndelig, fordi jo bedre du forstår deg selv, desto enklere blir det å implementere rutiner og endringer som passer for deg.


Dette er noe jeg spesialiserer meg på i kurs og coaching med klienter. Ved å forstå deres behov og ønsker, utformer vi sammen en plan som passer for den enkelte. Da jeg selv begynte å fokusere på mine egne behov i min personlige utvikling, i stedet for å følge hva alle andre gjorde, opplevde jeg raskere resultater og en helt annen følelse av tilfredshet.


Hvis du ønsker mer informasjon, er du velkommen til å kontakte meg på isabelle@lifemasterycoaching.no.

316 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page