top of page
Search

Hva er motstand?

Alle mennesker opplever å møte motsand i løpet av livet, det er en naturlig del av en hvilken som helst læringsprosess, men hva er det egentlig og hvorfor varierer det så veldig fra person til person.Jeg pleier å tenke på mostand som et hinder på veien fra A til B. Det er noe du må passere og du kan ikke fortsette reisen din før du har beseiret blokkeringen. Mostand er en naturlig del av en hver læringsprosess og helt nødvendig når du skal utvikle deg som person for uten motsand så hadde det ei heller vært fremgang eller visdom.


Det finnes flere ord for mostand, du har floke, blokkering, utfordring, hinder, bestige et fjell osv. Uansett hvilket ord du bruker så vil en blokering være lik, det er noe som må transformeres, bestiges eller fjernes fra veien før du kan gå videre.


Jeg opplever at en fysisk gjenstand som står i veien er enklere å fjerne enn en begrensende tanke eller følelse som sitter i kroppen. Den fysiske gjenstanden er allerede spesifisert, mens følelsen eller den begrensene tanken ofte går ubemerket hen, det eneste vi kjenner på er et ubehag og tvil..


Minner:


Minner er følelser som er lagret i kroppen og minner kan ofte være en blokkering, frykten for fortiden kan være kjent for mange og noe som ofte holder oss igjen.


Det kan komme i form av frykt for å bli avvist igjen, frykten for å feile, frykten for å dumme seg ut og ikke minst frykten for å skille seg ut.


Dette er noen eksempler på at det er en følelse eller et minne som blir det usynlige fjellet som stopper deg på veien fra A til B. Det kan ikke ses med det blottet øyet, men det er absolutt virkelig for personen som opplever det.


Så da kommer det magiske spørsmålet: hvordan løser jeg opp i dette?


Når det gjelder den indre veien finnes det ingen "quick fix", det finnes ingen kur som vil fjerne alle hindrene på veien. Dette er noe du må lære deg og som med alt annet her i livet, jo mer du gjør det, jo bedre blir du på det. Så istedenfor å tenke at du skal beseiret det neste hinderet på veien fortest mulig, se for deg at du skal lære deg til å håndtere blokkeringer. Det er rett og slett en evne som kan læres.


Hjernen er som en datamaskin og hvis du bruker tid i starten til å omprogramere deg så kan du faktisk lære deg snarveier. Du kan lære deg til å spotte ditt eget mønster tidligere, se situasjonen fra et annet perspetiv eller kjenne igjen følelsen. Å jo raskere du klarer å identifisere hinderet, jo fortere vet du hva du trenger å gjøre. Det er paradoksalt fordi det den vanskelige veien blir ofte enklere med tiden som går, mens den enkle utveien ofte blir tøffere.


Dette høres veldig fint ut på papir, men er vanskeligere i praksisk. Jeg skal være første man til å si at

mostand er og blir ubehagelig, det finnes ingen vei utenom. Det eneste er at jo tidligere jeg klarer å identifisere følelsen eller tanksettet, jo enklere blir hinderet å håndtere.


Hva er din opplevesle av mostand?


68 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page